Puravita Assortiment2020-09-01T09:24:00+02:00
Puravita Vitaal

Puravita Vitaal

De nieuwste broodsoort die aan de range is toegevoegd, is Puravita Vitaal: een eiwitrijk en koolhydraatarm brood. Met één sneetje krijgt de consument dubbel zoveel eiwitten en slechts de helft aan koolhydraten binnen als bij het eten van volkoren brood. Daardoor is Puravita Vitaal zeer geschikt voor bepaalde doelgroepen, waaronder senioren. Eiwit is heel belangrijk voor een goed herstel bij afbraak en slijtage en ter opbouw van weefsel. Oudere mensen, zeker in bejaarden- en verpleeginstellingen, zijn geneigd om minder te eten. Hierdoor stijgt de kans op ondervoeding. Door het eten van Puravita Vitaal kan deze groep mensen extra eiwitten binnen krijgen én van een zeer smaakvol product genieten. Ook kinderen en sporters hebben behoefte aan extra eiwit. Dat maakt het brood geschikt voor een heel brede doelgroep.

Puravita Authentiek

Puravita authentiek bevat granen van vroeger, zoals spelt, boekweit, gierst en rode quinoa. Oergranen zijn momenteel erg in trek en dat is niet voor niets. Ze zijn zeer vezelrijk en bevatten veel vitaminen en mineralen. Daarnaast geven ze het brood een lekkere, volle smaak.

Puravita Havermout Plus

Puravita Havermout Plus

Dit brood heeft de gezondheidsvoordelen van havermout, zoals lange verzadiging en veel beta-glucanen, zonder de nadelen. Havermout beschikt over een heel gezond imago, maar veel consumenten vinden het een beetje muffig smaken. Bovendien heeft havermout geen goed bakvermogen, waardoor havermoutbrood vaak zeer vast en compact is. Puravita Havermout Plus is, ondanks het zeer hoge aandeel havermout, toch een zeer luchtig en smaakvol brood. Puravita Havermout Plus is vezelrijk, bevat veel vitaminen en mineralen en weinig verzadigde vetzuren.

Puravita Sprouted Grains

Puravita Sprouted Grains bevat maximale rijkdom van de natuur; de gefermenteerde, gekiemde graankorrels bevatten minder anti-nutriënten waardoor ons lichaam beter de aanwezige vitaminen en mineralen kan absorberen. Daarnaast is het beter verteerbaar. De graankorrels geven een superlekker, ietwat zoetige smaak aan het brood. Daarnaast wordt het vocht in de gekiemde graankorrels langzaam afgegeven aan het kruim, waardoor het brood heel mals is en lekker lang vers blijft. Door de zoetige smaak is het brood erg in trek bij kinderen. Maar eigenlijk vinden consumenten van alle leeftijden het brood lekker. Uit onderzoek blijkt namelijk dat driekwart van de mensen brood met gekiemde granen lekkerder vindt.

Puravita Sprouted Grains
Puravita Extra Donker

Puravita Extra Donker

Puravita Extra Donker is een vezelrijk brood boordevol vitamine B1 en B9. ‘Consumenten hebben nog steeds vaak de voorkeur voor donker brood vanwege de gezondheidsperceptie, maar daarnaast is dit brood ook nog eens ontzettend lekker.’

Puravita Kernebrød Rogge &
Puravita Kernebrød Spelt

Deze stevige broodsoorten, type roggebrood, bevatten veel eiwitten en vezels; zo bevat de rogge-variant bijna dubbel zoveel vezels als volkorenbrood. Daarnaast bevatten deze broodsoorten Vitamine B1, B2, Kalium en Magnesium.

Puravita Kernebrod